Skip to content
Holy F*ck and Sacred Water

Partiledaren som klev in i kylan av Daniel Suhonen

Partiledaren som klev in i kylan har premiär nu på lördag Uppsala Stadsteater.

PARTILEDAREN SOM KLEV IN I KYLAN

Rörelsen hade valt honom. Men en mäktig klick i partitoppen ville annat. 10 månader senare var Håkan Juholt petad och placerad som ersättare i riksdagens kulturutskott.

I ett Folkets hus någonstans i Sverige samlas en grupp socialdemokrater för att höra Daniel Suhonen berätta om sin nyutkomna bok om partiledarens fall. Men Daniel kommer aldrig. I tomrummet startar istället ett samtal om svek, historia, dimridåer och vad som hänt med Sveriges samhällsbärande parti. När blev de själva en del av spelet?

Pjäsen ”Partiledaren som klev in i kylan” är ett maktdrama om myteri, lobbyister, fiender och en folkrörelse i gungning. Vad händer egentligen bakom kulisserna? Vad är människan beredd att göra för att få makt? Och vad händer med demokratin när en politikerelit låter makt, pengar och allianser överskugga visioner och ideal?

Med händelsen om Håkan Juholt som bakgrund ritar manusförfattaren Stina Oscarson upp en svindlande berättelse där den slutliga upplevelsen är att ingenting, någonsin, kommer att avslöjas helt och fullt. En intrig där du aldrig kan få grepp om sanningen.

Stora Scenen, Uppsala stadsteater
Urpremiär: 25 april 2015

Av: Stina Oscarson efter boken »Partiledaren som klev in i kylan« av Daniel Suhonen
Regi: Dennis Sandin
Scenografi: Ulla Kassius
Kostym: Karin Lind
Ljus: Anders Ekman
Mask: Anna Lilja
Kompositör: Mikael Svanevik
Inspelad sång: Ester Svanevik

Medverkande: Robin Keller, Moa Silén, Aksel Morisse, Tytte Johnsson, Gustav Levin, Åsa Forsblad Morisse, Logi Tulinius, Lovisa Onnermark, Francisco Sobrado

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *