Skip to content
Holy F*ck and Sacred Water

En ny favorit

Papaya

När jag var liten så fick jag smaka på papaya när vi var i thailand. Men det blev ingen hit för min del medans mina föräldrar tyckte det var gott. Dom åt det alltid till frukost när vi var där medans jag istället åt ananas. Men det är väl som många andra saker. Man tycker inte om det när man är liten men gör det när man blir äldre. Eller så tycker man inte om det alls.

Papaya odlades från början i Sydamerika med nu också i varmare länder då det har blivit mer utbrett och en produkt som många tycker om. Det är en frukt och efter att ha delat den äter man själva köttet i den. Antingen som den är eller i dessert eller sallad.

Om du har köpt en papaya i din butik ska du förvara den mörkt och inte framme på bänken eller i en fruktskål. Men den ska inte vara i kylen. När papayan är mogen så är den gulgrön och lite mjuk. Dessutom luktar den sött.
Om du är intresserad av odling så kan du ta hand om dom svarta fröna som finns i frukten. Lägg fröna i ljummet vatten i ett dygn innan du sår dom i en kruka. Det finns dom som har sina plantor i grus men det är inget som jag kan gå i god för. Bara att det fungerar att odla fröna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *