Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Munskydd ute bland folk?

sponsrat inlägg i samarbete med www.influensa-skydd.se

Som ni kanske har märkt på nyheterna så verkar vi komma in i en andra våg av Covid-19 nu. 

De flesta länder som har släppt på sina restriktioner har återinfört dem och även vi här i Sverige backar bakåt.

I många andra länder är munskydd ett krav och olagligt att gå ut utan. I Sverige har vi infört så få restriktioner som möjligt för våra medborgare. Dock finns det ingenting som säger att du inte kan använda dig utav ett munskydd även här i Sverige.

Ett munskydd skyddar främst egentligen dina medmänniskor och inte dig själv. Covid-19 är en så kallad droppsmitta som smittar när en person till exempel nyser. De små partiklarna som finns i nysningen är de som landar hos en annan person och sen sprids vidare till nästa person och så vidare och så vidare.

Genom att använda munskydd förhindrar du, så mycket du kan, att eventuella partiklar vid nysningar eller hostningar sprids bland dina medmänniskor. Om du har symtom ska du givetvis stanna hemma men ibland kan det killa till i halsen av nåt litet dammkorn och då kan munskydd vara bra att ha.

Prisvärda munskydd som är godkända av läkemedelsverket både för vårdpersonal och privatbruk finner du här.

Lämna ett svar

Till startsidan