Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Frosseri – en av de 7 dödsynder, del 6

Svenska:

Frosseri (lat. gula) är att överkonsumera något, till den punkt där den som frossar inte förmår konsumera allt utan stora delar går till spillo. Ofta syftar frosseriet på mat, men i utvidgad bemärkelse kan man även frossa i till exempel bilar[1] eller skor. Frosseri leder till fetma, även om den inte behöver vara enda orsaken.

Andra synonymer till frosseri är: vällevnad, överflöd, överdåd, slöseri; överdriven njutning.

Avsikten med frosseriet kan vara flerfalt, men att visa sin makt och rikedom är en orsak, jämte att stilla sin hunger eller för att njuta är några av orsakerna. Moderna kritiker menar att samhället idag som helhet ägnar sig åt frosseri.

Wikipedia 

Våra reflektioner:

Som vi ser det, har allt – även frosseri – många olika aspekter, omedvetna program och skuggor. Här i västvärlden lider många människor av övervikt och fetma. Detta i sig orsakar andra symtom och sjukdomar som t.ex. hjärtkärlsjukdomar.

Fetma har nått epidemiska proportioner globalt, med minst 2,8 miljoner människor som dör varje år till följd av övervikt eller fetma. Tidigare var det förknippat med höginkomstländer är fetma nu också utbredd i låg- och medelinkomstländer (enligt WHO själv).

Polariteten av frosseri är lika negativ då människor också svälter ihjäl. Det är en situation där ingen vinner eller tjänar på detta. Förutom de som styr och drar nytta av detta frosseri, överkonsumption och global distribution ….

”Cirka 9 miljoner människor dör av hunger varje år enligt världsstatistik; mer än antalet dödsfall för malaria, aids och tuberkulos tillsammans 2012.

Världen producerar tillräckligt med mat för att räcka till alla. Livsmedelstillgänglighet per capita har ökat från cirka 2220 kcal per person och dag på 1960-talet till 2790 kcal per person och dag 2006.

Fattigdom är den främsta orsaken till hunger i världen. Världsbanken uppskattar att 10,7 procent av världens befolkning, eller 767 miljoner människor, levde på mindre än 1,90 dollar per dag 2013.”

Borgen project

Hur många har dött av covid nu igen?

Det är nästan omöjligt att hitta en övergripande statistik över antal döda, eftersom inte ens WHO tycks veta… 😉

I vårt perspektiv är frosseri en av orsakerna till de extrema polariteter i de globala obalanser som finns idag. Det är bara 2095 världsmiljardärer som kontrollerar den otroliga summan av 8 biljoner dollar i 2020, enligt Forbes.

Jämför detta med de 767 miljoner människor som lever på mindre än 1,90 dollar per dag.

Det här är för oss verkligen f*cked up och gör det väldigt tydligt att det INTE är en fråga om överbefolkning. Det handlar om girighet, frosseri och andra dödssynder.

Citat från Holy F*ck:

Nedanstående citat är från vår bok Holy F*ck and Sacred Water – The Secret Connections to Everything (kapitel 34):

We give our silent consent that tons of food are thrown away yet millions of people are starving. Some so-called leaders claim that there is not enough food for everyone and decide who will receive it and not. Same leaders say that we are overpopulated yet want us to have mandatory vaccinations to stay “healthy” and alive. Where is the logic in that?

 

Dela gärna dina reflektioner omkring detta ämne i kommentarerna nedan. Vi ser fram emot att höra ditt perspektiv och tankar!

Be F*ckin’ MoRE – Become the Master of Reactivated Embodiment. Tora Zophia and Ulrika are transformational life designers and you can find them and their programs at: www.reactivatedembodiment.com

 

Live Unfuckwithable!

Tora & Ulrika

 

Lämna ett svar

Till startsidan