Skip to content
Lust, en av de 7 dödsynder – del 5
Holy F*ck and Sacred Water

Lust, en av de 7 dödsynder – del 5

Svenska:

Lust är en känsla som präglas av en stark längtan efter, och uppfyllandet av, något som ger stor tillfredsställelse. Lust är förknippad med kroppslig njutning, även inkluderande intellektuell stimulans.….Ofta finns det starka normer för hur sexlust får kännas, kopplat till exempelvis religion, kön, ålder, situation, samhällsstatus. Det finns också ofta normer och tabun kring vad som får väcka sexlusten.

Vällust är en överdriven strävan efter njutning, främst sexuella njutningar. Enligt katolska kyrkans tradition betraktas ett liv i omättligt sökande efter vällust (som en dödssynd, även kallad otukt. Om man hänger sig åt denna dödssynd skulle man i helvetet bli insmord i eld och svavel. Den av de sju dygderna som är motsatsen till vällust är kyskhet.

Wikipedia 

Våra reflektioner:

Enligt Buddha, den upplysta, finns det två huvudorsaker som orsakar mänsklighetens lidande. Den första är motvilja (motstånd / undvikande) och den andra är lust (begär / strävan). De flesta av oss människor rör oss ständigt mellan motvilja och begär och tillbaka igen. Så lust / begär / strävan efter pengar (se girighet), makt, sex och så vidare är en stor orsak till vårt lidande. När vi ser på världen idag ser vi de sju dödssynderna ÖVERALLT – och de flesta av oss är inte ens medvetna om dem…

Det är och har blivit normaliserat i samhället genom århundraden. Vi ser en stor skillnad både i energi och avsikt när vi handlar från begär och lust – snarare än att agera från passion (se citat ovan). När vi agerar från lust orsakar det kontinuerligt lidande. Anledningen, som vi ser det, är att Lust kommer från ett bristperspektiv (rädslobaserat). Detta blir sedan en handling från våra skuggor och de omedvetna sårade aspekterna i oss själva. När vi agerar från passion är det från en högre kreativ livskraft – gnistan som vi skriver om i Holy F *ck och Sacred Water. Detta kommer från ett perspektiv av överflöd (kärleksbaserat).

Å andra sidan finns det en hårfin linje mellan att ha sexuell lust och att missbruka lusten. Det är väldigt subtilt och det är avsikten som är livsavgörande. Och konsekvenserna kan vara enorma. Däremot så menar vi att kyskhet/avhållsamhet inte är en dygd. Det är också ett undermedvetet program hos oss för att fortsätta hålla oss separerade från livskällan och livskraften.

Citat från Holy:

Nedanstående citat kommer från vår bok Holy F*ck and Sacred Water – The Secret Connections to Everything (Kapitel 7):

“One of the most common reasons we lose lust and passion is when our bodies are stressed and depleted of energy, so our desire leaves quickly. We “dry out” and hence become disconnected from our flow and life force.”

Hur upplever du skillnaden mellan lust och passion? När mister du din sexuella lust?

Dela gärna dina reflektioner omkring lust i kommentarerna nedan. Vi ser fram emot att höra ditt perspektiv och tankar.

Be F*ckin’ MoRE – Become the Master of Reactivated Embodiment. Tora Zophia and Ulrika are transformational life designers and you can find them and their programs at: www.reactivatedembodiment.com

Live Unfuckwithable!

Tora & Ulrika

 

One comment on “Lust, en av de 7 dödsynder – del 5”

  1. Jag blev separerad från min man för tre år sedan. Det fanns ingen kommunikation mellan oss. Jag fick rådet av familjer och vänner att släppa taget och glömma äktenskapet och gå vidare i mitt liv. Jag ville inte gifta mig med någon annan för innerst inne älskar jag fortfarande min man. Jag led så mycket av smärta och förvirring att jag läste en rekommendation på nätet om hur Dr Alaba återförenade ett trasigt äktenskap med hjälp av sina andliga krafter. Jag fortsatte att läsa så många vittnesmål om hur han hjälpte till att sätta stopp för skilsmässor och återupprätta människors före detta älskade och min tro förnyades. Jag kontaktar Dr Alaba omedelbart några minuter senare, han svarade mig och gav mig instruktioner om vad jag skulle göra, efter att jag uppfyllde kravet två dagar efter ritualen förändrade besvärjelsen mitt liv runt min man som inte pratade med mig. Två dagar ringde han till mig mitt i natten och grät och bad om ursäkt att detta är demonernas verk, så jag är fortfarande förvånad över detta mirakel så jag förlåter honom. Nu är mitt äktenskap i balans. Dr Alaba-ritualen fungerade utmärkt och mitt äktenskap är starkare än tidigare, och ingenting kan skilja oss åt igen. Jag besökte så många webbplatser som jag letade efter hjälp, det var hopplöst tills jag fick kontakt med Dr Alaba, den riktiga mannen som hjälpte mig att återställa mitt trasiga äktenskap om du har ett liknande problem i ditt äktenskap, du vill att din man eller fru ska älska dig om igen. , Du har någon du älskar och du vill att han eller hon ska älska dig i gengäld, du har en utmaning i ditt liv, stavningsmallen av Dr Alaba är lösningen och svaret på ditt problem, whatsapp / viber med hans telefonnummer: +1(425) 477-2744, Kontakta honom idag genom att skicka ett e-postmeddelande till dralaba3000@gmail.com. Låt inte någon ta din make ifrån dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *